Řecký večer: Jídlo, hudba, tanec i víno
Po více než roce jsme do programu 25. května opět zařadili kuchařský workshop. Tentokrát evokoval atmosféru slunného Řecka, protože jsme se zaměřili na tamní kulinářské speciality. Navíc to byl večer doplněný o výuku základů řeckých tanců a došlo i na degustaci oblíbených tamních vín Imiglykos a Retsina. Nelze se proto divit, že jsme se pomyslně přenesli někam k letní pohodě u Egejského moře a neradi jsme se rozcházeli až v pozdních večerních hodinách.
Pozvání přijala desítka dam. Po vedením Řekyně Androniki Valáškové vařily řecké jídlo lachano me kima, neboli zelí se zeleninou a mletým masem. Vypadalo to lákavě, vonělo to skvěle a chutnalo výborně. Všechny jsme se shodly, že si tuto specialitu někdy určitě vyzkoušíme individuálně uvařit ve vlastní kuchyni. A jako sladkou tečku jsme si upekly baklavu, oblíbený zákusek s ořechy, politý vlastnoručně uvařeným sirupem.
Atmosféra v kuchyni Klubu pro seniory v Jiráskově ulici, zapůjčeného za účelem vaření, byla pracovní, přátelská a veselá. K tomu poslednímu přispěly nemalou měrou právě i řecké tance, které si účastnice vyzkoušely pod vedením lektorky Mirky Stroupkové.
Večer to byl vydařený a snad se další podobný bude opakovat dříve než po roce.
Ohlédla se Hana Hulíková a vy se můžete na pár fotek mrknout sem.